Arben Çokaj

Poezi

Poezi

Poezi

( Disa nga poezitë e mia… )

[ PoetryEN ] [ Lirika danezeAL ]

Dashuri e një femre

Ata ishin mbledhur bashkë
Do shkonin diku lart
Atje ku të tjerët nuk munden…

Në kujtesën gjysmë-përgjumur të natës
rikthehet këndshëm dashuri e një femre
një imazh i saj i nëpërhumbur
dhe tekat e saj lozonjare…

Ishte e çiltër, oh kohë e bukur!
e qetë, spontane, e dëshirueshme
një fjalë e imja fytyrën i kish skuqur
dhe ece-jaket e

Poetry

Poetry

( Some of my poetries… )

[ Short Stories ] – EN [ Poezi ] [ Danish Lyrics ] – AL

Love of a woman

They both were gathered
to go somewhere high
where others can’t reach…

On a half-slept memory
the precious love of a woman turns
a dizzily image of her
and her kittenish caprice…

She was open-minded, oh precious time!
Calm, spontaneous, lovely
a word of mine makes her face red
and her ecliptic oscillations…

It seemed

Lirika daneze

Pesë poetë danezë me nga tre poezi – të shkëputura nga libri “Lirika daneze”, që është pëgatitur dhe pritet të botohet.

Në këtë cikël poetik, paraqiten pesë poetë të njohur lirikë danezë, të cilët jetuan dhe krijuan pas luftës së dytë botërore, sidomos në vitet 60-të – 70-të, ku shoqëria daneze u shoqërua me lëvije të mëdha liberaliste, si në të gjithë perëndimin.

E fillojmë me poeten lirike Tove Ditlevsen, poezia e së cilës përshkruan shpirtin e saj të brishtë, në rropatjet e dramat e jetës, ndërthyer me aromën e alkoholit e tymin e cigares, të cilën nuk e hiqte …