Arben Çokaj

Dhjetor ’90 – një ngjarje historike

Jam i nderuar që në Dhjetor ’90, isha në mesin e atyre studentëve idealistë, që dhanë një kontribut të madh në përpjekjen e tyre për të sjellë një sistem demokratik në Shqipëri. Unë isha mes atyre të shumtëve, që nuk i shërbenin e as i shërbejnë ndonjë konjukture të caktuar, por që i shërbejnë të mirës së përgjithëshme.

Shqipëria kishte nevojë për demokraci, përkundër një diktature të marrë, dhe një orientim Evrtopian, pa konsekuencë! Se duket sikur në këto vite e kemi humbur disi rrugën nga ndërhyrjet e jashtme dhe mosmarrëveshjet e brendëshme, që po na pengojnë në rrugën tonë …