Arben Çokaj

Përkthime

Mos u dorëzo !

Mos u dorëzo ! Kur gjërat shkojnë keq siç ndodh nganjëherë, Kur rruga që shkel duket kodrës përpjetë, Kur të ardhurat janë të vogla dhe xhepat bosh, Ti dëshiron të qeshësh por duhet të vajtosh, Kur detyrimet të shtypin poshtë…

Lirika daneze

Pesë poetë danezë me nga tre poezi – të shkëputura nga libri “Lirika daneze”, që është pëgatitur dhe pritet të botohet. Në këtë cikël poetik, paraqiten pesë poetë të njohur lirikë danezë, të cilët jetuan dhe krijuan pas luftës së…