Arben Çokaj

Poezi

Poezi

Poezi

( Disa nga poezitë e mia… )

[ PoetryEN ] [ Lirika danezeAL ]

Dashuri e një femre

Ata ishin mbledhur bashkë
Do shkonin diku lart
Atje ku të tjerët nuk munden…

Në kujtesën gjysmë-përgjumur të natës
rikthehet këndshëm dashuri e një femre
një imazh i saj i nëpërhumbur
dhe tekat e saj lozonjare…

Ishte e çiltër, oh kohë e bukur!
e qetë, spontane, e dëshirueshme
një fjalë e imja fytyrën i kish skuqur
dhe ece-jaket e

Poetry

Poetry

( Some of my poetries… )

[ Short Stories ] – EN [ Poezi ] [ Danish Lyrics ] – AL

Love of a woman

They both were gathered
to go somewhere high
where others can’t reach…

On a half-slept memory
the precious love of a woman turns
a dizzily image of her
and her kittenish caprice…

She was open-minded, oh precious time!
Calm, spontaneous, lovely
a word of mine makes her face red
and her ecliptic oscillations…

It seemed